Vinice

Skvělá vína nejen z Moravy

Vinařství Filip MLÝNEK
Solaris | Ryzlink rýnský | Ryzlink vlašský | Zweigeltrebe

Mionetto – šumivá vína
Prossecco Brut | Prossecco Rose

Vinařství Filip MLÝNEK

Vinařství Filipa Mlýnka z Dolních Dunajovic je butikové vinařství s produkcí 30 000 lahví ročně. Vyrábí vína z odrůd jako Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené a Pálava, která věrně odrážejí místní terroir. Jeho vína patří mezi nejlepší na Moravě a získávají ocenění na vinařských soutěžích, kde vynikají nejen jednotlivá vína, ale i celé kolekce.

SOLARIS VÍNO

Solaris

polosuché
pozdní sběr

0,75l
Zbytkový cukr: 5,6 g/l
Obsah kyselin: 8,3 g/l

Ryzlink rýnský

suché
pozdní sběr

0,75l
Zbytkový cukr: 1,7 g/l
Obsah kyselin: 7,9 g/l

ryzlink rynsky
Ryzlink vlašský

Ryzlink vlašský

suché
pozdní sběr

0,75l
Zbytkový cukr: 1,0 g/l
Obsah kyselin: 7,2 g/l

Zweigeltrebe

polosuché
pozdní sběr

0,75l
Zbytkový cukr: 6,0 g/l
Obsah kyselin: 5,9 g/l

Vinařství Jakub ŠAMŠULA

Vinařství Šamšula se od roku 2004 soustředí na pečlivý výběr odrůd, které nejlépe odrážejí charakter místního terroiru. Zaměřují se na šest bílých a dvě červené odrůdy, doplněné o čtyři speciální vína, která jsou dostupná sezónně i celoročně. S každou lahví přináší Vinařství Šamšula jedinečný zážitek propojení vinaře, vinice a tradice Čejkovic, kde se zrcadlí dlouholeté zkušenosti a hluboký respekt k vinařskému řemeslu.

Rulandské šedé

suché
pozdní sběr

0,75l
Zbytkový cukr: 0,2 g/l
Obsah kyselin: 6,4 g/l

Sauvignon

suché
pozdní sběr

0,75l
Zbytkový cukr: 4,0 g/l
Obsah kyselin: 7,3 g/l

Chardonnay

suché
pozdní sběr

0,75l
Zbytkový cukr: 2,0 g/l
Obsah kyselin: 6,8 g/l

Pálava

polosladké
výběr z hroznů

0,75l
Zbytkový cukr: 25,0 g/l
Obsah kyselin: 7,0 g/l

Rulandské modré

suché
výběr z hroznů

0,75l
Zbytkový cukr: 0,3 g/l
Obsah kyselin: 5,2 g/l

Hibernal

polosuché
pozdní sběr

0,75l
Ročník 2023
Zbytkový cukr: 11,5 g/l
Obsah kyselin: 7,1 g/l

Mionetto prosecco

Mionetto je symbolem italského prosecca s bohatou historií sahající až do roku 1887. Spojením důkladného výběru hroznů z vyhlášené oblasti Valdobbiadene a výjimečného výrobního postupu vzniká prosecco s jemnými bublinkami, svěží ovocnou chutí a elegantním charakterem.

Mionetto Brut

prosecco brut
suché

0,75l
Zbytkový cukr: 10 – 15 g/l
Obsah kyselin: 5,5 – 6,5 g/l

Mionetto Rosé

prosecco rosé
polosuché

0,75l
Zbytkový cukr: 14 – 17 g/l
Obsah kyselin: 5,5 – 6,5 g/l

manažerka restaurace